top of page

Balin visszakaptam saját magam.

Ez az interjú a 2023-as, Tölgyessy Zsófival közös Bali ÁLOMTÁBOR-unk egyik résztvevőjével, az InhaleExhale masszázs stúdió alapítójával készült. Egy csupaszív és vibráló energiákkal teli NŐ-vel, akinek minden érintése gyógyít. Mi a legnagyobb szeretettel ajánljuk őt és a gyönyörűséges szalonját, ha szeretnéd egy meghitt helyen töltőre tenni Magadat. Bogi ráadásul ajándékkal készült nekünk, amit a cikk végén osztottunk meg.

Büszkék vagyunk Rád, Bogi. ❤️


Ha visszagondolsz, mi az a 3 szó, ami azt írja le, ahogy Bali előtti időszakban érezted magad?

Igazából 3 szóban ezt el sem tudnám mondani.

Életem eddigi legnehezebb időszakában voltam akkor, amikor rátok találtam. Lehet ez klisének hangozhat, de tényleg így volt. A legnagyobb magasságokat és mélységeket éltem meg az utazást megelőző másfél évben. Kétszer fordult fel az életem teljesen, háromszor költöztem. Igazi hullámvasút volt minden szempontból, de végül egyedül maradtam. Szomorú voltam és magányos. Tele fájdalommal, reményvesztettséggel és bűntudattal. Még magamnak sem voltam ott.

Azt már tudtam, hogy lépnem kell, de sem erőm, sem bátorságom, sem lélekjelenlétem nem volt hozzá.

Aztán egy délután a semmiből szembe jöttetek velem. Ti és Bali.

Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor megláttam először a Divine Souls’ Mission hirdetését, hogy az ÁLOMTÁBOR utolsó helye még vár valakire. Mindig is álmom volt eljutni Balira, így tudtam, hogy rám várt.

Akkor ott, egy rosé fröccs mellett, a teraszon eldöntöttem, megyek veletek Balira. A lehető legjobbkor.




Mit vártál az istenek szigetétől, az utazástól? Mi volt a fő motivációd?

Indulás előtt – emlékszem - ugyanígy feltettétek ezt a kérdést, és azt a választ adtam rá, hogy semmit! Nem voltak elvárásaim, mert tudtam, hogy jó helyre megyek, jó emberekkel. Nem ismertelek titeket, de ezt valahogy az ember megérzi. Nem volt a fejemben olyan forgatókönyv, hogy itt bármi történhet, ami nekem ne lenne jó.

Annyit tudtam, mint motiváció, hogy egy ’restart’ gombot szeretnék nyomni az életemen. Újra akartam kezdeni. Akkor még nem láttam, hogy ez pontosan mit is jelent. Azt pedig, hogy hogyan, azt még kevésbé. Valójában magamat akartam visszakapni. Ez volt a célom és a fő motivációm az istenek szigetén – utólag állt össze a kép.


Idegenekkel elutazni 10.000 km-re, a világ egy távoli pontjára, ahol senkit nem ismersz. Volt benned félelem ezzel kapcsolatosan?

Nem! Sokkal jobban féltett mindenki más a családból - de ez így is volt rendjén.

Bennem viszont nem volt félelem. Ahogy már mondtam, ezt megérzi az ember, és én biztosan tudtam, hogy semmi okom nincs a félelemre. Még most is mosolygok, ha eszembe jut az az izgatott, örömteli várakozás, amit az út előtt átéltem. Újra kaptam levegőt.

Pedig nem tudtam, kik lesznek a társaim, azt sem tudtam, hogy a reptéren kik azok az arcok, akiket keresnem kell, akikkel együtt indulok életem legmeghatározóbb utazására.

Persze minden segítséget megkaptunk, és útba voltunk igazítva végig - ez óriási segítség volt, de akkor is hihetetlen érzés volt egyedül bemenni a reptérre a bőröndömmel, hogy akkor „én most utazom Balira.”


Félelem helyett sokkal inkább kíváncsiság volt bennem.

Kíváncsi voltam mindenre és mindenkire. Legfőképp saját magamra. Újra látni akartam azt az életvidám, szabad és bátor Bogit, akivel már rég találkoztam.

És ti ehhez mindent megteremtettetek nekem és nekünk.



Miben volt más az út, mint amire számítottál?

Nem számítottam semmire, csak hagytam, hogy történjen minden pont úgy, ahogy annak történnie kell.

Ennél tökéletesebb forgatókönyvet nem is tudtam volna elképzelni.

Azt végképp nem gondoltam volna, hogy annak ellenére, hogy egyedül indulok el, nem tudva hova és kikkel, haza már úgy jövök, hogy egy család részese vagyok. Egy lélekcsaládé. Tele gyönyörű lelkekkel, igazi barátokkal, támogatással, öleléssel, önzetlen szeretettel és megtartó erővel.

Számomra ez volt a legnagyobb ajándék, amit kaphattam!



Mit jelent Neked Bali? Milyen a Te Balid?

Mit jelent nekem Bali? A tiszta, elvárások nélküli csodát! Kint és bent egyaránt!

Csoda volt kint, és csoda történt bent, a lelkemben is.

Azt a pillanatot soha nem felejtem el, amikor leszálltunk a reptéren és először beleszippantottam abba a finom, édes illatba, ami körül lengi a szigetet és az első ölelésekre, amiket tőletek kaptunk. Még most is könny csordul a szemembe, ha eszembe jut. Már akkor tudtam, hogy tényleg a legjobb helyen vagyok.

Ami ezután következett, az már az Én Balim volt.

Ti hagytátok, én pedig megéltem.

Emlékszem, az első reggelen amikor először megpillantottam világosban, hogy hova is érkeztem, arra az örömteli, tiszta boldogságra, a jógára, az illatokra, a hangokra és az első meditációra, amikor elkezdtek potyogni a könnyeim a boldogságtól.

Sírtam magam miatt, sírtam, amikor más történetét hallgattam. Boldog voltam, hihetetlenül boldog. Nevettem, hagytam, hogy érezzek, tapasztaljak, lássak. Voltam egyedül, voltam társaságban, beszélgettem késő estig, sétáltam az esőben, megfáztam, motoroztam, megégetett a nap, kerestem szív alakú követ az óceán parton, találtam – és mindennek tudtam örülni.


ÚJRA ÉLTEM. Ilyen volt az én Balim.




Mit hoztál haza Magaddal a hétköznapokba?

Talán még én sem fogom fel pontosan, mennyi mindent. Lassan alakul ki bennem.

Kaptam eszközöket saját magamhoz, hogy megtanuljam hogyan kell minőségi időt tölteni, őszintén, egyedül, szeretetben és elfogadásban. Megtanultam hogyan kell kilépni a megfelelési kényszerből és senkit sem bántva tisztelni, elfogadni és szeretni saját magad. Ez egy hihetetlen nagy ajándék számomra.

És hát semmiképp sem utolsó sorban, hoztam magammal haza olyan társakat, barátokat, akikkel együtt kísérgetjük egymást ezen az úton.

Egy szóval: kincseket!



A fotók Szlávik Betti munkáját dícsérik. Köszönjük Neki.


Fél évvel az ÁLOMTÁBOR után Te megvalósítottad egy rég elfeledett álmodat. Mit tett hozzá a táborunk az álmod beteljesüléséhez?

Amikor elindultam veletek a táborba, már álmodni sem tudtam! Annyiszor álmodtam és csalódtam, hogy már álmodni sem mertem. A tábor után pedig rájöttem, hogy eddig mindig rosszul csináltam, mert egy második személytől tettem függővé a saját álmaimat. Megadva arra az esélyt, hogy rajtam kívül álló okok miatt elveszíthessem őket. Így is történt nem egyszer.

Az Istenek szigetén megtanultam, hogy az álmom az enyém! Amiért pedig elindultam Balira, azt meg is kaptam. Visszakaptam a hitemet saját magamban. Hiszen álmokat csak így lehet valóra váltani.


Valóban egy rég dédelgetett álmomat valósítottam most meg, egy olyan formában, amit talán soha még gondolni sem mertem volna.


Egy beszélgetés kellett hozzá a táborban, hogy újra lássam azt a képet, amit annyira szerettem, amit olyan rég eltemettem magamban. És most visszakaptam a lehető legcsodásabb formában - mert ez az enyém, minden apró részlete engem tükröz.


A hitem, az erőm és a bátorságom a megvalósításhoz az ÁLOMTÁBOR-ból, a szeretteimből és a DSM közösségből táplálkozik a mai napig. Hálás vagyok érte mindenkinek!





Mit jelent Számodra ez a masszázs stúdió? Mit kapnak itt a Hozzád ellátogatók?

Minden tudásom, szívem, lelkem benne van.

Bár voltak nagyon nehéz napok, döntések, átsírt éjszakák, amikor másnap azt sem tudtam merre induljak, vagy mihez kezdjek.

Visszatekintve, minden pillanata megérte. Mert megszületett az én Bali babám, ami nem csak egy masszázs stúdió. Én magam vagyok. Minden szeretetével és tökéletlenségével együtt.

Gyógytornászként a képzésem fókuszában a fizikai test és annak működése állt, de én valahogy mindig azt éreztem, hogy a gyógyuláshoz hiányzik még valami. Aztán még az egyetem alatt elkezdtem masszőrként dolgozni és ott született meg ennek a helynek a gondolata. Már akkor tudtam, hogy szeretném a masszázs élményt és a fizikai gyógyulást lélekkel is feltölteni.


Mert itt a masszázs valójában egy kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapuló nem csak fizikai, de lelki kapcsolódás is. Ahol a szakmai tudás mellett fontos a biztonságérzet, a kényelem, a nyugalom – mindez egy az összes érzékszervünkre ható pozitív miliőben. Hiszem, hogy ezek szükségesek a teljes ellazuláshoz és a feltöltődéshez. És ebben nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni.


Minden egyes élettapasztalat kellett ahhoz, hogy ez a csoda létrejöhessen. Ez vagyok én most, és velem együtt ez az InhaleExhale masszázs stúdió is!



Lessétek meg a nemrég nyílt InhaleExhale Massázs Stúdió közösségi média felületeit, támogassátok egy like-al, és bátran hívjátok fel Bogit, amennyiben gyógy- vagy kényeztető masszázsra vágytok. Ne felejtsétek, a 'DSM' kóddal november végéig 20% kedvezményben részesültök.

Telefonszám: 0630/569-15-11

Cím: Budapest Felsőhatár utca 2. Budapest 1112




Comments


bottom of page